Als je denkt dat je een Vanderhall alleen in de zomer kunt rijden, dan heb je het mis! Ook in de winter is het heerlijk om rond te cruisen. Even uitwaaien; je hebt toch lucht- en zetelverwarming. Maar hoe bereid je jouw Vanderhall voor op de kou?
Over het algemeen zijn de omstandigheden voor je auto tijdens de winter een stuk zwaarder. Dat komt door lage temperaturen, gladheid en pekel. In deze blog geven we 5 tips én een bonustip om je Vanderhall winterklaar te maken.
Tip 1. Vervang zomerbanden voor winterbanden
Wissel je zomerbanden voor winterbanden, ook al zijn ze nog niet versleten. Waarom? Je wilt maximale grip! Een zomerband is gemaakt voor een warm wegdek, terwijl een winterband perfect is voor een nat of koud wegdek. Dat komt omdat een winterband een andere rubberen samenstelling heeft. Ook de extra afvoerkanalen helpen hierbij. Ride, don’t slide! 😉
Tip 2. Gebruik een cover
Voor elke Vanderhall bestaat er een speciale hoes die je over de roadster heen trekt. We willen natuurlijk niet dat onze roadster bevriest! Daarnaast is het zeer aan te raden om de Vanderhall in een garage of onder een carport te parkeren. Zelfs een goede vloerbedekking beperkt de kou uit de bevroren ondergrond.
Tip 3. Zorg voor een fitte autobatterij
Battery is charging. In de winter komt het vaker voor dat de startcapaciteit van een batterij beduidend lager is, omdat deze pas oplaadt bij ritten van minstens 25 kilometer. Gelukkig verkopen wij druppelladers! Deze gebruik je om de batterij continu op peil te houden gedurende de winterperiode als je minder lange ritten maakt of langere tijd stilstaat. Na 4 of 5 jaar loopt een batterij langzaam op z’n einde. Een winter check-up is dus een must!
Tip 4. Bescherm het onderstel en de velgen met een coating
Strooitzout is funest voor elke auto, dus ook voor jouw Vanderhall. Heb je een ritje gemaakt door de sneeuw? Maak dan gelijk de velgen en de rest van het onderstel goed schoon. Deze zijn namelijk gemaakt van aluminum. Een extra coating ter bescherming zorgt ervoor dat het aluminium mooi blijft.Daarentegen is de carrosserie van een Vanderhall van kunststof gemaakt en minder gevoelig voor strooizout. Sterker nog, de coating op de carrosserie zorgt er juist voor dat het vuil zich er niet aan hecht. Je maakt deze dus gemakkelijk proper!
Tip 5. Check het ABS-systeem
Dit systeem zorgt ervoor dat je auto bestuurbaar blijft als je een noodstop maakt. Het is een belangrijk maar ook gevoelig onderdeel dat wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en trillingen. Een ABS-systeem bestaat uit vier onderdelen: sensoren, kleppen, een pomp en regelunit. Deze kunnen allemaal defect raken. Ook kan het zijn dat de sensoren vuil worden, waardoor ze de rotatiesnelheid van het wiel niet goed meer kunnen meten. Dus, check, check, dubbelcheck.
Bonustip: kom je toch vast te staan? Zorg dat je altijd een deken en goede startkabels in het compartiment achter je zetel hebt liggen.
Het is belangrijk om je Vanderhall minstens één keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Heb je een vraag over onze (onderhouds)diensten, garantie of modellen? Neem contact met ons op. We wensen je veel rijplezier deze winter!